東京海洋大学研究報告 第3号 平成19年3月

   表紙(目次)      
随想
Essay
明治丸要目考
Particulars of MEIJI-MARU
(in Japanese)
庄司和民
Kazutami SHOJI
p.1
最終講義
Final Lecture
食品科学と食品化学
Food Science and Food Chemistry
(in Japanese)
鈴木健
Takeshi SUZUKI
p.3-4
論文
Original
言語と哲学−日本語の哲学的効用−
Language and Philosophy
(in Japanese)
雨宮民雄
Tamio AMEMIYA
p.5-12
1998年EC流し網規制にみる新たな国際関係
The New Framework of International Relations leading to the 1998 EC Regulation on Driftnet Ban in Europe
(in Japanese)
稲本守
Mamoru Inamoto
p.13-24
超越と精神的外傷―フロイトの『人間モーゼと一神教』をめぐる覚書―
Transcendent and Traumatism
(in Japanese)
小山尚之
Naoyuki Koyama
p.25-37
燃焼乳化油滴中の水粒子の挙動と火炎形状に関する実験的研究
Experimental Study on Behavior of Water Particles and Flame Shapes in Burning Emulsified Fuel Droplet
(in Japanese)
張涛, 孫平, 岡田博
Tao ZHANG, Ping SUN, and Hiroshi OKADA
p.39-43
東京湾の湾奥部における水中灯に蝟集した魚類の季節変化
Seasonal Occurrence of Fishes Gathered with an Aquatic Lamp in the Inner Part of Tokyo Bay
(in Japanese)
酒井洋一, 茂木正人, 河野博
Youich SAKAI, Masato MOTEKI and Hiroshi KOHNO
p.45-50
報告
Note
マリンスポーツ実習における海洋体験が受講生に与える影響−振り返りによる体験の深化へ向けて−
Effects of the Experiences at the Marine Sports Practice on the Students : to Deepen their Experiences through Written Reflection
(in Japanese)
大島弥生, 佐野裕司, 田村祐司, 村松園江 p.51-60
   奥付
裏表紙
     



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